Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10 17:29 - АНТИСЕМИ... - ХУМАНИЗЪМ ?!
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 165 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.10 17:34


Безмислената, престъпна и жестокост на диви зверове между семити от Израел и Палестински земи продължава. Те, които се разбират прекрасно на „изровения от дълбокото минало” език „иврид”, като първи братовчеди по произход и гени.

Въпреки общите ни „€-$-(=атлант...политически) ценности” с Чехия списваните на чешки език електронни медии поне правят опит за прибягване до двустранни инфо-източници за човешките жертви на масовите убийства. Заб.: доколкото въобще може да се вярва на подобни пропагандни данни. Според коментари, напр. на Алекс Швамберг (името не звучи на чешки, както и моето не е Кан-Кубрат/ов или дори Българанов), в novinky.cz и под. от портал № 1 на чешки език seznam.cz, до днес „бойците (?) на терористичното движение „Хамас”” са убили 1300 израелци и отвлекли 200 души. А по палестински източници израелските командоси са лишили от „човешкото право  № 1 живот” 2329 предимно жени и деца и ранили 9714 палестинци.

НИМА И ЕДНОТО И ДРУГОТО НЕ Е АНТИСЕМИТИЗЪМ ?

Крайно време е и управляващите ни и чиновниците от МВнР, вместо да се наслаждават на безмислени командировъчни екскурзии и излети в чужбина за сметка на българския данъкоплатец, на ПЪРВО ВРЕМЕ да си припомнят. Или поне да прочетат мнението на професионалистите от Българското дипломатическо дружество (БДД) от 10 т.м.:

15 октомври 2023 г./ФБ/ОГ +

                                                                   ПОЗИЦИЯ

             НА БДД ВЪВ ВРЪЗКА С ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК

 

Българското дипломатическо дружество изказва тревога от последните събития  в Израел и

Газа и осъжда най–остро масираното военно нахлуването на „Хамас“ на израелска територия

съпроводено с убийства и отвличания на цивилни  граждани и деца. Тези най-сериозни военни действия от последните 50 години, за съжаление, се явяват нова, по-висока и опасна степен на ескалация на конфликта Близкия Изток, който тлее от десетилетия.

Изразяваме своята съпричастност към скръбта на семействата и близките на пострадалите от

двете страни.Причините за ескалацията са комплексни, имат своята дългогодишна история и „изравняването със земята“ на палестински селища не е решение на проблема. Тоталната обсада

на Газа и лишаването на многохилядното й население от вода, ток, храна, горива и пр., призивите

за нейната пълна ликвидация  биха били непропорционални актове на отмъщение от страна на Израел. Това не може да бъде отговор на цивилизавания свят, още повече, когато се знае, че терористите не защитават, а ползват за щит палестинското население.

Израел има право да се защити, но не бива да допуска цивилни жертви при своите ответни удари. Целенасочените нападения над цивилни граждани са тероризъм, но такива действия в отговор от страна на въоръжените сили на Израел биха били военни престъпления.

Неспособността на Съвета за сигурност на ООН да постигне обща декларация се вписва в многобройните досегашни опити и инициативи на международно ниво за търсене на някакво, приемливо и за двете страни решение на този конфликт, който навлиза в нова гореща фаза.

Международната общност не трябва да допусне разширяване на конфликта , преливането му в съседни държави и включването на други военни актьори в него. Конфликтът вече оказва реални отрицателни последици  върху световната икономика.

Усилията на международната общност следва да бъдат насочени към незабавно прекратяване

на всички форми на насилие между палестинци и израелци, деескалиране на напрежението и преминаване към диалог и преговори, за да се предотврати по-нататъшното кръвопролитие,

което предвещава сериозни опасности за стабилността на целия регион.

Множеството сигнали за умишлено предизвикване на настоящата военна ескалация от външни фактори по сериозни геополитически и икономически причини подлежат на анализ и доказване

преди да бъдат пропагандно използвани.

Тероризмът е заплаха за свободния и цивилизован свят. Терористичните атаки с цел отмъщение

биха могли да се прехвърлят и на европейска територия, поради което се налага вземане на

мерки за сигурност и от българските органи, както и активизиране на информационния обмен със съюзническите служби за сигурност.

Сегашната международна обстановка е крайно напрегната и крие заплахи и за нашата страна. На няколко стотин километъра от границите ни на практика се водят три регионални войни. Изключително тревожна е сегашната тенденция на поредица от конфликти до заплахи от

използване на ядрено оръжие, предизвикващи нарастнала нестабилност в световен мащаб.

България няма нито интерес нито пък потенциал да се изявява като „ястреб“ в подобна ситуация. Историческият ни опит в това отношение е красноречив.

БДД счита, че в двустранен план и в рамките на международните организации, в които страната

ни членува, България трябва да настоява за ненамеса в конфликта и предприемане на съвместни усилия на глобално и регионално ниво за прекратяване на циклично избухващите кризи между израелци и палестинци и възобновяване на мирния процес, с оглед намирането на всеобхватно политическо решение, включително чрез създаването на независима палестинска държава в изпълнение на решението за двете държави /two-state solution/. Единственият начин за търсене и намиране на такова взаимно приемливо решение на конфликта без двойни стандарти, е с посредническата роля на ООН, ЕС и организациите и страните от региона, с цел осигуряването

на  възможности за стабилност и възстановяване в обозримо бъдеще.

 

УС на БДД

 

 

    Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 366856
Постинги: 222
Коментари: 80
Гласове: 269
Календар
«  Ноември, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930