Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2023 00:04 - Дребни брюкселски (?!) мераци
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 176 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.05.2023 21:48


 Извън темата замяна на Деня на победата над хитлеро-нацизма и края на Втората световна война в Европа с Деня на Европа, ЧЕСТИТ 9 МАЙ на всички !

 

*Под "замяна" имах предвид да избегна като минимум „дисертационната” тема за опити/те за фалшификации („нови прочити”) на приноса на отделните страни-победителки във ВСВ. А и в съветската армия са загинали освен руснаци украинци, белоруси, казахстанци, арменци, грузинци ...

 

**Позовавайки се на публикация в „Епицентър.бг”, колегата г-жа Жоржета Пехливанова напомня за многократните изблици на евродепутатски умотворби, че присъединяването на ЕС към Истанбулската конвенция не освобождавало държавите от Общността от задължението да я ратифицират сами. Мнозинството в Европарламента призовало България, Латвия, Литва, Словакия, Унгария и Чехия да ратифицират конвенцията незабавно.

 

***От протоколно-казионната публикация се подразбира, че тогавашните министърки на външните работи (+ вице-премиерка) Е.Захариева и на правосъдието и Ц.Цачева и правителството на Б.Борисов не са предприели действия в посока анулиране подписа на Захариева под Конвенцията (И.К.), въпреки че на 27.07.2018 г. с решение № 13 Конституционният ни съд я обяви за конституционно несъобразна. Според евродепутата Андрей Слабаков текстът на този първи правно обвързващ международен способ за предотвратяване и борба с насилието над жени и момичета бил съставен от група безработни лесбийки. Първият подпис под конвенцията е на хомосексуалния през 2017 г. немски външен министър У.В. По-уместно би било ЕС и авторът на И.К. Съветът на Европа да я предложат за присъединяване на САЩ и Индия, където насилието над жени е доста по-осезаемо сред слоеве на населението, а у нас се проявява предимно сред определен контингент съотечественици с прародина същата Индия. И.К. почти дублира нашето законодателство по тема насилие, което не се прилага винаги ефективно главно поради необявяване на престъплението от жертвите. Възприемането на превенционни текстове от И.К. в нашето законодателство е чиста и безполезна дипломатично поднесена формалност. Чиновническо упражнение и симулация на дейност от писарушки в Страсбург и Люксембург под егидата на Брюкселския кокошарник на ЛГБТИQ- почитател/к/и, вдъхновяван от вашингтонска проп-продукция на морално-интелектуални джендър кокошинки и патешки курешки. С ИЗВИНЕНИЕ, разбира се!

 

9 май 2023 г.                                    Огнян Гърков, ФБ

P.S.

Не е нужно да "се втеляваме" от медиални съобщения, че мнозинството в Европарламента било подкрепяло опцията ЕС да наложи одобрението и приемането на Истанбулската конвенция (ИК) с квалифицирано мнозинство. Т.е., като задължителна за изпълнение. Подобни умотворби на ЕП биха били нищожни за България пред Решение № 13 от 27.07.2018 г. на Конституционният ни съд, обявило ИК за конституционно несъобразна. Нетрадиционно за нашата страна е „въвеждането на 3-ти, социален пол” според текстове на ИК, от която официално се оттегли дори Турция. Едва ли е необходимо да напомням, че висшите ни тогавашни чиновници подписаха още Договора за присъединяване към ЕС без всенародно допитване. Призовавам българските ЧЕП-ове (=членове на Европейския парламент, т.е. евродепутати), подкрепили досега конституционно несъобразните действия на ЕП по ИК, да се извинят публично и да подадат оставки в случай, че не преразгледат досегашните си позиции на лакейско подлизурство.

12 май 2023 г.     О.Г./ФБ




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 392232
Постинги: 242
Коментари: 90
Гласове: 285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930