Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2022 10:07 - Честит Деня на Независимостта, Приятели! …и поредни избори...
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2673 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2022 10:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 След Съединението през 1885 г. - единственото действие в България против волята на тогавашните „велики сили” – тържественото обявяване на Официалния Акт на Независимостта в църквата „Свети Четиридесет Мъченици“ в гр. Търново, е наш официален празник № 2 ПО степен на СУВЕРЕННОСТ от европейски  и от двете евроазиатски империи, на Османидите и Руската. Заедно с Виена на 22 септември 1908 г.  нарушаваме Берлинския договор от юли 1878 г., раздробяващ и дискриминиращ България. Княз Фердинанд I приема титлата цар на българите. На заплахите с война от Османлийско отговаряме с военна мобилизация, но и с готовност за мирно уреждане.

 Страната ни става самостоятелен субект на международното право, вече не васална на султана. Окончателно са свалени /духовният/ фес, фереджетата, шалваро-потурите и гръмката субкултура на хранопроводите  на „рахат-олсуните”, напр. след „гратис” преяждане в български дом. Османлиите ни връщат с десетилетия назад от Европа. Иначе моментът за обявяване на Независимостта е сгодно подбран от от Фердинанд I, от българската дипломация, от министър-председателя Александър Малинов. През онези години, вкл. на т.нар. Балканска криза от 1908 – 1909 г., страната ни е преживяла огромен стопански, политически и културен възход. Тя се трансформира в европейска като съдържание и през 1909 г. получава дипломатически признавания и от „великите”.

 Независимостта е реално национално и държавно постижение. България придоби право да сключва междудържавни договори, да участва равноправно в международните конференции. Национализирани са Източните железници. През 1909 г. финансовите бремена спрямо Османската империя са прехвърлени върху Руската... Дълга тема...!

 Независимостта е идеална и относителна категория, противовес на „зависимостта“.  Тогава сме били 4 години независими. Следват зависимостите: войни, катастрофа..., заемите, репарациите, Тристранният пакт; социализмът със Съветския съюз. Независими за кратко бяхме в началото на 90-те години на м.в. Получихме свобода на словото, печата, пътувания из света отпадна държавната цензура, стрелбите на и около границите, ... започна при/Х/ватизацията... Повярвахме масово и работихме предано за цивилизационния избор приобщаване към ЕС, е щом е условие, и за НАТО. Но в края на 90-те и след 2000 г. управляващите клики не рискуваха със своите новосъздадени зависимости и в нарушение морала на демократичните принципи БЕЗ ВСЕНАРОДНИ ДОПИТВАНИЯ ни сервираха нови държавни несамостоятелности с неизгодни васални субординации ! Някои от които ни тласкат към нежелани от много българи съучастия в чужди даже във военни конфликти като вечно солидарни марионетки.

Според проф. Пантев, България е била в независимост от великите сили дотолкова, доколкото е могла да избира между зависимости. И винаги сме губили така, време е за промяна! Въоръженото продължение на конфликта Русия – САЩ в Украйна не е наша грижа. Идеалната ни позиция би била ненамеса в конфликта, възможно по-широк неутралитет,  да избегнем въвличането ни като сцена на военни действия срещу Русия.

След 33-годишните промени по външен сценарий, т.е. - с извинение! - в условията на ПРОСТАШКО-ПЕЩЕРЕН КАПИТАЛИЗЪМ,  държавата ни се руши демографски, стопански, образователно, в сферата на здравеопазването, културно. Превърнахме се в милионна евтина трудова борса за емигранти при англосаксите. Предимно обслужващ персонал, лакеи и гастарбайтери-наемници, т.е. бивша по понятията на соца „работническо-селска класа”. Частично заменяна у нас с неквалифицирани цигани?

Нима това е перспективата пред младите образовани българи – емиграция или чиновническа службица срещу папагалско блюдолизство? При войнстваща и агресивна посредственост, която няма нищо общо с националните идеали и с идеята за България?

 

Гордея се със своите деца, снаха, зет и семействата им, решили да работят и учат в България! Но всеки от нас познава политици, интелектуалци, дипломати и обикновени хора, които се хвалтутят като с изпълнен родителски дълг, че са пласирали децата си „на Запад”. И лумпени-краваролюбци-байдънисти, бивши доброволни активни доносници, мухльовци и измекяри на всички предшестващи власти поред, „по домакинска книжка”. А често тези дЯца „не цъфтят”, а съумяват да спестят за година или за няколко пари за билет до България, на гости + да се лекуват. Родителите също, но за да си видят внуците в странство. Селата ни се обезлюдяват, а емигрантите ни - по същество - са главно около 4-то поколение на предимно генетично нетрудолюбиви селяци: 1-то се превръщат в работническа класа при соца – „къш” в града, 2-3-то:  ново преселване в по-голям град и „да учат нещо и донякъде, за да не „копат” като дядо и баба на село”. А може да стане чиновник, дори „нещо в науките”; а 4-то поколение го виждаме в чужбина. И ... разбираме за какви менте-партии в България гласува.

Безпокоя се за внуците Огнян и Никола и внучката си Марияна, подложени на промиване на  мозъците, на влиянието на скудоумна телевизия и друга електронна развлекателна техника с екшъни и теми за масово затъпяване. Дано да различават след време кой е Каблешков, Захари Стоянов, Бенковски от Раковски и Кириак Стефчов от Бай Ганьо, вместо да изучават официално цигански и мюсюлмански приказки в 5-6-ти клас ! Изложени „на обучение” по безумни учебни програми, генериращи пълен отказ от мислене, от логика и представа за бъдеще. Незащитени от агресията на грантаджии възпитател-пропагандатори на джендър-либерал-соросоид-безполово-глобализаторски „ценности”. Последните са толерирани от властимащите, самотитулуващи се нагло „политически елит” ? Тази войнстваща и агресивна посредственост ???

 Идват и избори. Само не ме питайте за кого ще гласувам! Нямам желание да избирам полуграмотници, които да изпратят моите и нашите деца и внуци като пушечно месо за чужди интереси или като колониална работна сила – косвено - за по-добро заплащане!

 Изглежда, че до 1908 г. и 1912 г. Родината е била по-самостоятелна в решенията си?!

Нека Денят на Независимостта и бъдещите избори бъдат поводи за размисъл как да се оттърсим максимално от васалните зависимости отвън, от корумпирани управници, от полит-еротооман/к/и, обхванати от свръхценностна властова психопатия и кандидат-управленци селтаци чалгар-тарикати, харвардски или кеймбриджски юпита: глобал-либерали с реномирано на Запад, но на практика  килийно образование за обучение на колониална администрация на /Юго-/Изтока.

 И да помечтаем, че ще се еманципираме от интоксикациите на Истанбулски конвенции, от диктатите на ЛГБТИQ-общности и имиграционните мераци на рояци от чужди михлюзи, а България да се превърне в ЗОНА НА МИРА И НЕЗАВИСИМОСТТА!

 Честита Ви бъдеща Независимост!

21-22 септември 2022 г.                             д-р Огнян Гърков




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 392789
Постинги: 242
Коментари: 90
Гласове: 285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930