Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2022 19:05 - „ЦУГЦВАНГ” ЗА БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 473 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2022 20:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На шахматен език Zugzwang (от немски език) означава безизходно положение, липса на полезен ход. Роднини и познати все по-често ме запитват:

-          „А сега за кого да гласуваме? А ти за кого си ?”

-          „Вече не знам”, отговарям.

Следват кратки разговорно-НЕевфемистични характеристики на политическите партии. Обикновено:

 ПП = тайфа на харвардски провинциални и столични тарикатчета (кирчо-кокорчо-лено-лорерчета и ко), реализатори на „вносни”, извънбългарски интереси, поне първоначално под диригентството на президента Румен Радев, о.р. ген.;

ГЕРБ = предимно корумпирани шмекерчета-„кьорсофраджии” и келепирджии в администрацията от селско-градски типаж, с всевъзможни предишни партийни и професионални членства и преференции ;

ДПС –„оментена” (от прякор/и „Ментата”, Кириак Стефчовци по Иван Вазов и под.) етническа „тюркие”-военизирана бизнес-структура;

БСП – екс-ком, -соц и -социална разпадаща се партия под натиска на поне половин дузина лидерски амбиции за отцепвания;

ДБ – бойкикевско-генералска градска клика, предимно от либерал-глобалистки хамелеони;  

ИТН = Учиндолски хитреци от селски вечеринки и полит-наивни емигранти.

„Възраждане” – патриотично непоследователни по ЕС и НАТО „костя-копейкинци”.

Новоучредената партия на ген. Стефан Янев „Български възход” тепърва ще проявява своята евентуална жизнеспособност. В политическия спектър на последните три партии, НФСБ, „Атака”, ВМРО и част от назованите по-горе, ще има преливания на гласове, но създаването на една национално-отговорна партия измежду тях звучи като идеологическа ерес и за евроатлантици, и за евроазиатските симпатизанти. А за спецслужбите – не знам! Важното е да няма български Орбан, а Рачко Пръдлето!

 Харвардските нео-компрадорчета далеч надминаха лондонските си предшественици от НДСВ, „юпитата”, по безпрекословно, слугинско изпълнение на възложените им  колонизационни външнополитически поръчки от Вашингтон, Париж, Брюксел, Берлин на теми обезличаване на българската позиция при старта на преговори за членство на Повардарието в ЕС, влошаване на отношенията с Русия с целия им наличен инструментариум на глупост и оптимално включване на България във военния конфликт в Украйна. Сред ястребите, редом с Полша, Румъния, балтийските джуджета, разбира се всички те след Обединеното Кралство  Великобритания... (ОК).

В резултат на блюдолизството пред Държавния департамент (ДД), Белия дом и Макрон управляващата ни клика в оставка даде съгласие в аванс на РС Македония на преговори за членство в Евросъюза, без до момента да е изпълнено нито едно от условията ни за ревизия на македонизма. След Решението на Народното събрание заключение от предложението на Френското председателство на Съвета на ЕС бе дообработвано и прието от Собранието на СРМ без нова санкция на НС. Брюксел на практика призна „македонски език” и македонизма. По темата „македонистки измишльотини” биват системно сезирани ООН, САЩ, „света и околностите му, най-вероятно...”. По проблемите ще се говорело впоследствие и съгласно подписан в София на 17 т.м. Протокол с външния министър на Скопие Османи. Историческият преглед отпадал, като обсъждане на извършеното от скопска страна се отлага във времето.

Българският данъкоплатец, бизнес и пенсионери са в самото начало на финансови загуби и несгоди от неразумното и непремерено участие в санкциите срещу Москва, с примитивни търговски хитрини за дебили български печалбари, спонсори на властовите групировки, доставят оръжие и боеприпаси на Украйна. Без поне ответни практически постижения за привилегировано съблюдаване на правата на местната българска диаспора. Последователно и ненужно превръщаме България в обект на прицел на руската имперска военщина. Според русофобите и „реваншистка” !? Или всички империи винаги имат право ? И то е международно ? Чрез мироналагане? Или чрез сила, по Устава на ООН?

Патриотично настроени български интелектуалци и мнозина обикновени хора считат, че с недопустими компромиси са предадени държавни интереси и включително Право № 1: на живот в МИР, без войни и участие във войни !

Осветените засега имена на български „полит-закусвачи в посолството на САЩ” преди дни като Даниел Митов (вместо Б.Б.) и Кристиян Вигенин (вместо К.Н.), в контекста на досегашната политика на ДД в региона и спрямо България, подсказват еднозначно, че настоящият вътрешно-политически хаос устройва Вашингтон, Берлин, Брюксел. Включително съставянето на всевъзможни РАЗКРАЧЕНИ по състав, но АТЛАНТИКО-ПРОЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИТЕЛСТВА. Т.е., няма нужда от нови избори у нас? Защото на „командабашиите ни от чужбина” особено допада констелацията на сегашните политически сили в Народното събрание. Готови да одобрят без да се замислят и да им мигне окото  всяка бъдеща дислокация на военни сили и въоръжения – нищо чудно и ядрени - на САЩ и НАТО, на българска територия. В т.ч. най-наивно замаскираната визия за Четвърти Райх чрез призива на немския канцлер Олаф Шолц за отпадане правото на национално вето в Евросъюза.  

Компенсаторен комплекс на малоценност за превъзходство на „големите няколко в ЕС” над по-слабите след опити за частично неподчинение по Украйна и вътрешнопартийни своеволия пред Най-големия брат-съюзник отвъд Атлантика ?

Да не би поради това около публична изява на Социал-демократическата партия на Шолц „изненадващо да възникна” секс-скандал, в Италия – правителствена криза, Борис Джонсън подаде оставка след разнопосочни вотове на недоверие в парламента и в партията си с вероятен премиерски наследник индиец? Както опита за майдан преди години в Истанбул и много, мно-о-го други маайдани, пролети и цветни революции?

Въпроси без или с предполагаеми отговори...

 

20 юли 2022 г.                                            

                       д-р Огнян Гърков, член на СБЖ и БДД

  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 392740
Постинги: 242
Коментари: 90
Гласове: 285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930