Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2022 15:53 - ПАРИЖ „СЕ ПОЩИПВА” ПО МЕРАКА СКОПСКИ
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 922 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.06.2022 12:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За кой пореден път „ще уйдисваме на акъла” на Rotschildовия галеник ? Забравихме ли как ухажваше Борисов „на крака” през лятото на 2017 г. във Варна по своя план за прецакване на българските шофьори и транспортни фирми  по т.нар. Пакет мобилност = пакет Макрон. На който нашите хрантутници ЧЕП-ове (=членове на Европейския парламент, т.е. български евродепутати) само се заканваха по родните ТВ-канали, безуспешно.

Отново ли ще вдигнем белия флаг без да защитим достатъчно убедително историческото си достойнство за приноса ни в хуманизирането на Вардарска Македония през последните два века с цената на десетки хиляди български човешки живота и стотици милиони средства ?

Макрон, следвековният наследник на Жорж Клемансо, председателствал Парижката мирна конференция през 1919 г. Основният инициатор на Парижките договори след Първата световна война, в т.ч на Ньойския, отнел ни по ЛИЧНО настояване на Клемансо Западна Тракия в полза на Сърбия и Източна – на Турция. Събитие, предшествано от аферата Деклозие през 1915 г., широкомащабен френски принос и внос на милионна или милиардова корупция в Царство България.

Родина на кървавата Велика революция, но и на геноцида в Алжир, в Мали..., на чуждестранния легион от главорези и Френската колонална империя, на Ла Франкофонията, в наши дни дори още на министерство на отвъдморски територии.

Израстнали с героите на Шарл Перо и Жул Верн, с Гаврош, Козет, Жан Валжан, граф Монте Кристо и Тримата мускетари, да не забравяме, че и под отоманско робство сме съхранили поне по-добри хигиенни навици отколкото френската аристокрация, изхвърляща пълните си нощни цукала пред прозорците.

Време е нашите еднокнижни и зеленочорапести политици, от Банкя до Славяново, да схванат, че баланс спрямо империите не се прави с недоставени прескъпи самолети на хартия срещу по/Турски потоци за сметка на българина, нито с активности по нееднозначни планове за Тримория. С автор страна, която се прави на империя и заплашва европейския и световния мир с манията си за намеса в руско-щатското прокси в Украйна.

А харвардският файтон от главатар-мушмороци има да си допълва знанията с изчитане на вагони от историческа, политическа и социално-икономическа литература.

Не сме румънци, докога ще се вързваме на геронтофилска байганювщина?

 Lingua franca? Та в Европейския съюз с официален държавен език английски останаха само Ирландия и Малта. А родни ибрикчии заработват вече ПОЛИКОРЕКТНО с назидателна атлантическа пропаганда направо на US-английски. Дори на теми като международните отношения на България? На латиница!? Както екс-президентът Стоянов мечташе. Но като за него с преводач!

Какво значи дипломатическа изолация на България ? Нищо повече от това, че общо двадесетината засегнати френски и наши „двустранни” чиновници няма да си пият заедно кафето. Или пък в мащаб ЕС да са 200 – 300 михлюз-писарушки ще се държат по-резервирано, няма да се женят и съжителстват помежду си. Или пък при срещи на считащи себе си за политици Бг-ЕС-НАТО ще си обменят по прегръдка по-малко ? Така отпада практиката на козируване, поне! Докато главите скопски не уврат!

 

21 юни 2022 г.                                             Огнян Гърков, ФБ




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 391105
Постинги: 241
Коментари: 90
Гласове: 283
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930