Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2021 21:46 - Размисли в Деня на края на робството в Съединените щати
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Честит федерален празник 19 юни - Деня на отбелязване на края на робството в САЩ през 1865 г. с юридически актове - на моите познати в и от Щатите!

При обнародване на съответния закон президентът Байдън отбеляза, че чернокожото население в САЩ (все още) е подложено на дискриминация на пазара на труда (ком. ОГ: при желание за работа), жилищата и в здравеопазването.

В тази насока Н.Пр. г-жа Херо Мустафа и персоналът на посолството на ул. „Козяк”, София биха могли с пълни шепи да ползват и транспонират в Щатите богатия български опит за недискриминиране на другите етнически групи в България, вкл. циганите. Част от които, щом пожелаят, се превръщат в работническо-селската класа на РБ от близкото минало, в условията на „диктатурата на пролетариата”. Форпостът на световната демокрация у нас на „Козяк” вместо системно да контролира и инструктира служебния кабинет в духа на „екс-териториалното си законодателство”, в т.ч. закона Магнитски и светлото €-$-во общо демо-бъдеще,  би могъл да се задълбочи в изучаване и пренасяне в САЩ на българския опит в провеждането на президентски и парламентарни избори.

Опит, който въпреки дребните изборни далавери с фиктивни списъци, купуване със софри, кебапчета и директно в брой банкноти на гласове у нас е далеч превъзхождащ по честност и порядъчност щатските практики, напр. от последния им вот за президент. Родната версия на недискриминиране и защита на човешките права би могла да бъде полезна и за други империи с претенции на „велики сили” – Дамоклиеви мечове в нашата история като екс-колонизатор №№ 1 или 2 Британия, отменила робството официално през 1833 г. И Русия, с казионно отмененото робство през 1723 г. и крепостничество през 1861 г. Хронологически следва Освобождението на България в резултат на Руско-турската война през 1877-78 г., но различията между османския и другите колонизационни геноциди и робства са нееднозначно дисертационни теми.

 Засега в Деня на края на робството в САЩ можем само да се поздравим, че не сме чували за сътрудничество с обратен расов характер – между афроамериканци и цигани от България и Европа. Недай Боже! Защото общи теми, интереси, навици и традиции вече има. Наши неинтегрирани цигани-расисти уринират върху паметници, вкл. на национални светини и ги рушат или повреждат. Тероризират възрастни хора по селата, крадат у нас и в чужбина, налитат на бой на полицаи. А цели тумби от афроамериканци не падат по-долу, пласират наркотици, не желаят да се ангажират с труд освен в групи за организирана престъпна дейност...

 

19 юни 2021 г.                                                         д-р Огнян Гърков

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 392211
Постинги: 242
Коментари: 90
Гласове: 285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930