Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2021 16:33 - РАЗПЕТИ ПЕТЪК 2021 година
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.04.2021 16:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Разпети петък!  Най-после с парламент, напомнящ по темперамент този на Великото Народно събрание! С дебати, викове, цирково-клоунски изпълнения! Сеир!!! Без председател интелектуалец (от мащаба на Антим I, Ал.Малинов, акад. Сендов, Ст.Савов, проф.Н. Тодоров), с разжалвана без звездичка ПКърджП. Oглавено от чиновничка в НС?!  Без „човек-парламент” като Гиньо Ганев, но  вече с 3 системни партии и антисистемните израстъци на шоумена от Учиндол и на шумно-пъстрите Антимутри! Плюс една хибридна групица - градската десница ДБ, начело със съветско-болшевистки внук  и активисти о.з. генерал и соросоидка. С приоритети на ДБ към ЕП, общините градски и мераци към ръководни постове или поне службици в МВнР на home office в чужбина. Реализируеми по воля на чистачките-под-прикритие-инструктор/к/и от Високата Порта за българската демокрация на ул. „Козяк”. С послушание към истанбулски конвенции и създаване на предмостия за военен театър към североизток, лов на вещици единствено за руски шпиони и проекти с Русия (но не и на турски и пр. „разузнавачи” и планове).

Клиентелистката Чиновническа партия ГЕРБ + присъдружните й олигарси, удържащи властта под формата на копанка от еврофондове, се стремят към минимални властови загуби. ГЕРБ утвърди рефлексите си измежду най-тоталитарните инстинкти на БКП. С арогантността, презрението и подценяването на „гащниците” в НС! Същевременно в „Политбюро” Банкя ги тресе страхът пред опцията възмездие за 10-годишното им корупционно управление. ДПС, в крак с момента, се приспособи към протестърите и кооперира дори с ДБ против бъдещи акции а ла Росенец. С двойнственото си поведение към протеста през м.г. БСП не бе разпозната като анти-ГЕРБ политическа сила, а сега нейната утвърдена Лидер-„Кака”
  се прави на по-революционна от антисистемните – все още – сдружения и подремонтирания хибрид ДБ. Вместо Тя с двете учинайки от Антимутрите да боядиШат по някое друго яйце и да спретнат козуначе за близките си! Или да си лъснат предпразнично тенджерките, ако въобще от амбиции в политиката са запазили женски домакински умения!

В НС липсват шкембе-войводите, бизнес-аптекарят-бензинджия, половината социалисти. До калабалъка новокашници като буля Мика Зайкова, вечният Дилов-синчага и Гергьовден-ец, Вельов, неодобрените премиер-мераклии къдравата Сю и шахматната екс-звезда Нети (от ИТН = Има такова недоразумение ?) седят рутинирани управленци. Като Вечните Амбри на ДПС Ментата и Мукадес ханъм-гюбек,  милионер-социалистът-мултипечатар Кънев; екс-министър на Виденов; многопартийната номадка Капон, хлевоусти екс-омбудсдами и бивши адвокатки на „Литекс” и кой ли не. Редом с глутници от гербави калинки, хлебарки и под. с кръчмарски маниери и поведение, от което чистачките на входове се срамуват. Частично избрани с гласове от гетата в диапазона 20-150 лв. на глас, както твърдят познавачи.

Но всинцата партии барабар засега са неспособни да излъчат ново правителство. Въпреки че на времето и Жан Виденов подаде оставка на 21.12.1996 г., падна от власт на 4.2.1997 г., а Софиянски бе служебен премиер от 12 февруари до 21 май с.г. Преди Мавъра. Утеха ни е сега и.д. премиерът Банкянски, който според Е.Дайнов, вече си измислял по една лъжа на всеки 5 минути, а не за цял ден както преди.

  

30 април 2021 г.                                           Огнян Гърков, ФБ




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 392633
Постинги: 242
Коментари: 90
Гласове: 285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930