Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2017 11:55 - От интервю по НТВ с израелски разузнавач-анализатор
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 538 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Откровение на израелския анализатор, разузнавач-легенда Яков Кедми (роден като Яков Йосифович Казаков) за „спектакъла САЩ в Сирия” пред водещия предаване в НТВ Владимир Соловьов (по бащи и дядовци Виницковский-Шапиро) на тема: употреба на отровен газ в Сирия – „ракетна реакция” на САЩ

 

Яков Кедми, преселник от СССР през 1969 г., през 1992-99 г. ръководител на Бюрото за връзки „Натив” (държавна структура, създадена от Бен Гурион за връзка с евреите от екс-СССР и страните от Източна Европа за координация на борбата за правото им на репатриране и организиране на заселването им в Израел) акцентира върху следното:

 

1.      По „CNN и всички останали тем подобни ТВ компании» били показани едни или други компоненти на взривни вещества и химическо оръжие, вкл. хлор и взрив, поразил хора.

2.      Поради облака жълт дим и отсъствието на показана поне една бомба-носител, Кедми отрича категорично да е използван «обичайния» силен нервнопаралитичен газ зарин: безцветен, без мирис, 1 грам зарин осмъртявал жертвата за минута. Нямало никакви външни признаци за употребата му, а и бомбите с газ не се самоунищожавали на малки късчета.

3.      Не е показано изведените в Турция жертви да са имали признаци за поражения от отровен газ, а в такива случаи преглед се извършвал минути след престъпното действие.

4.      Кедми оценява случилото се като инсценировка, предназначена за привличане на външен, зрелищен ефект. Не знае дали тя е планирана със съгласие от САЩ, но CNN и останалите подобни им ТВ компании, които си въобразявали, че диктуват дневния ред на събитията, в случая се проявили твърде неудачно. Както в казуса с Клинтън, която не бе избрана. Все пак CNN и сие са преживяли сега по-успешен рунд, след като многократно са призовавали САЩ да нанесе удари по Сирия. Причината Кедми вижда в изявата на Тръмп като слаб президент на Съединените щати. Слаб, защото нямал достатъчно политическа сила и решил да използва ситуацията за укрепване на престижа си на тема про-анти-руските инсинуации.

5.      Утешително за Тръмп било, че на тема съветска опасност като най-слаб президент на САЩ се е проявил Хари Труман с атомните бомби над Хирошима и Нагасаки. За да удовлетвори своето его – за престиж. Джон Ф. Кенеди бил посрещнат аналогично на Тръмп в Белия дом – «на щик». Отклонил натиска на Пентагона да нанесе ядрен удар по обекти в Съветския съюз, но «бидейки слабак», приел предложението за «авантюрата в Свинския залив» срещу Куба.

6.      Кедми не допуска, че САЩ имат готовност за системна промяна на политиката си в Сирия, но акцията на Тръмп е в природата на щатската демокрация. Слабият президент винаги търси някаква успешна акция, за да укрепи своя престиж. Като Тръмп.

 

12 април 2017 г.

                                                                    д-р Огнян Гърков


 

 

 

 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 385698
Постинги: 238
Коментари: 89
Гласове: 283
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031