Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2020 10:59 - Вербална майтап-нота на управляващата коалиция „Бирлешмиш ибрикчилeр” /=Обединени ибрикчии”/ - съдържание
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1355 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.12.2022 13:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Министерството на външните сношения (МВнС) на управляващата коалиция „Обединени ибрикчии” поднася своите почитания на Посолството на ул. „Козяк”№16, София и във връзка с масовите улични безредици в отделни Съединени щати, „ако московско-пекинската пропаганда за сетен път не заблуждава българската общественост”, има честта да изрази солидарност със съюзното нам гражданско общество, с  управляващите Там президент и „дълбоката държава”. И да предложи за утвърждаване следните действия за мирно уреждане на размириците:

1.      МВнС има дързостта да предложи изпращане на наблюдателска мисия от ОССЕ за разкриване на чуждата подстрекателска намеса в протестите и конфронтацията на полицията с участниците в безредиците.

2.      Коалиция ОИ (=Обединени ибрикчии) си позволява предложението Съветът за сигурност на ООН да бъде сезиран за недопустима идеологическа интервенция, предполагаемо евроазиатска и далекоизточна. Под влияние на ОИ до момента у нас не постъпва реална публична информация за САЩ, а дирижирани, сензационно-дребнави fake и false news, като остриета на хибридна война от Москва, Пекин, Пхенян, Хавана, Каракас /на Мадуро/ и световния комунизъм.

3.      В създадената форсмажорна ситуация „Бирлешмиш ибрикчилeр  имат смелостта да рискуват с предложението в страната на сблъсъци с полицейски кордони да бъдат командировани - на нейна сметка и на познати филантропи, с право на пътни, дневни и командировъчни пари - в пълен състав действащите в България Хелзинкски комитет, другите грантови НПО (неправителствени организации ) + доброволни екс-доносници на бившата ДС, прегърнали „демократичния преход” на щат или на доброволна идео-основа. Те ще помогнат сърцато за прикриване последствията от сътрудничеството между учени на САЩ и КНР в областта на вирусологията, на Covid-19, напр. и подмолната роля на кремълското ГРУ в «черната война в САЩ» и в живота.

4.      Със същата цел – оказване на експертна помощ и попиване на полезни практики от големия брат – коалицията предлага да бъдат командировани „обучени само където трябва” служители на туземните ни специални служби за разследване на отвъдокеанските подстрекатели и организаторите на напрежението и хаоса.

5.      МВнС се осмелява да напомни за лелеяната мечта на съвременната българска дипломация – двустранен безвизов режим, поне за ограничено време. С оглед български услужливци да се включат с ентусиазъм в отстраняването на щетите от разрушенията в духа на €-$ (= евроатлантическите) ценности.

6.      Коалицията изразява готовност да предостави политическо убежище на посланик Мустафа и съветника й в посолството Ким.

7.      В духа на добронамереност правителството на„Обединени ибрикчии” ще възложи на Държавния резерв проверка за евентуални остатъци от дарената отвъд Океана през 90-те години на м.в. фуражна царевица с ГМО и при констатация на остатъци ще ги дари ответно в знак на солидарност с населението, демократично протестиращо срещу расовата несправедливост.

8.      Ако „неслучайният хаос и вътрешен тероризъм”(Д.Тръмп) продължат, МВнС на коалиция „Бирлешмиш ибрикчилeр” би се одързостило да предприеме стъпки за сформиране на международна умиротворяваща мисия от Световния цигански (пардон! – ромски) конгрес, вкл. под егидата на Съвета на Европа. Също с цел разнообразяване на дейността му (на СЕ) по разни Истанбулски конвенции.

9.      В случай на недостатъчна оперативност от страна на Световния .?. конгрес (СРК), Евророма и други цигански сдружения и неорганизирани активисти, от българските масово населени градски райони Столипиново, Факултета, Шекер махала, Комлуците (Бургас, Сливен), Максуда, Филиповци, „Христо Ботев” и др. квартали и села, биха могли да заменят СРК в миротворческата дейност, на която и да е нужно от двете страни в конфликта. Управляващата коалиция не би могла да ги организира, но те, ако решат, биха навестили протестиращите на място при условия: безплатен безвизов режим, пътни, заплащане. Плюс „нови възможности” за самоизяви, при минимум полиция. В обстановката на насилие, вандализъм или гражданска пандемия дали бунтовете са от икономически или расов характер за тях е без значение. По численост в редиците им се срещат и стотици извършители на групови малтретирания над български семейства;гаври, побоища вкл. на лекари и други медици, военнослужащ, полицаи; изнасилвания и убийства, в т.ч. на безпомощни бабички, убийство на професор, на русенската журналистка и пр. Някои от тях, ако бъдат приети, вероятно биха заслужили и реабилитация по €-$ критерии за етнически групи? Не бихме ги задържали, но едва ли само като българска страна биваме агитирани в тяхна полза?

10.  От варварските бомбардировки над София и други десетки селища в България, с убийствата на хиляди мирни граждани и тежките разрушения, отминаха над 76 години. Не всички са забравили. Дано са ви простили близките им! На миналото сбогом, но лидерите на «Бирлешмиш ибрикчилeр» се облажиха до ситост с щедри комисиони за многоцелеви и преоскъпени изтребители Ф-16, блок 70, на чертеж.  При системен натиск за увеличаване на военния бюджет. Или и те ще бъдат дарени за укрепване на националната сигурност на САЩ ?

11.  По съдържание: дали ЕС-Брюксел и доминиращите го държави-членки ще бъдат също така многостранно отзивчиви ?

12.  Дали Вашата страна няма нужда от сериозен посредник между президента и «дълбоката държава» или се връщаме към Вашата нееднозначна история?

 

Министерството на външните сношения на управляваща коалиция „Обединени ибрикчии” поднася своите почитания на Посолството на ул. „Козяк”№ 16 - София.

                                                                                  До
                                                                                       Посолството на ул.Козяк”

                                                                                       София

P.S. Вече на сериозно! Опит за майдан пред избори в родина на патента му, изнасян щедро и професионално из света. Движещи сили на промени, респ. запазване на статуквото – у нас са цигани, в САЩ афроамериканци. В момента радикализирани от проявата на институционален расизъм. Плюс, предполагаемо косвено поощрявани от опонентите на Тръмп - демократи, дълбока държава, „филантропи”. В условията на пандемията, над 20% безработица, негрите са по-солидарни от англосаксите и уверено експлоатирайки €-$ ценностите са по-добре организирани. Както циганите в Европа!

А расовият проблем в САЩ никога не е бил решен дългосрочно, въпреки огромните инвестиции в цветнокожите. От времето на президента Кенеди до Обама за адаптацията на афроамериканците към белокожите в САЩ са изразходвани повече от 700 млрд. долара, само за преки програми. Отделно от работодателите. Към 2017 г. резултатът бе -  адаптирани са едва 25-30% от чернокожите граждани на Съединените щати. Останалите живеят в гета, където властват хаос, наркотици, престъпления.

 

3 юни 2020 г.                                                         д-р Огнян Гърков




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 385694
Постинги: 238
Коментари: 89
Гласове: 283
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031