Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2017 14:50 - Вишеградци подхождат по-балансирано към призиви за по-тясна интеграция в Европейския съюз след Брекзита
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
              Унгарският външен министър Петер Сийярто не одобри попълзновения на западноевропейски политици, вкл. на австрийския канцлер Керн напоследък, да внaсят раздор във Вишеградската четворка, търсещи дистанция между Чехия и Словакия с Унгария и Полша. Дори и да се абстрахираме от богатия и разнопосочен историко-политически опит на държавите от В 4 със сегашните ни общи съюзници и партньори, широката общественост е много добре наясно, че през 1990 г. Чехословакия е заемала 25-то място в света по жизнен стандарт, през 2014 г. Чехия заема 28-мо място в света  (по индекс за човешко развитие = ИЧР 0.870), а Словакия – 35-то място в света (ИЧР 0.844). В същия период от време и по същия показател Полша от 33-то място в света  отива на 36-то (ИЧР 0.843), Унгария – от 30-то е на 44-то място в света (ИЧР 0.828). За сравнение: Румъния от 40-то място слиза на 52-ро (с ИЧР 0.793), България от 27-мо място - на 59-то (ИЧР 0,782), а вече и по-назад. Същевременно САЩ от 19-то място през 1990 г. зае 5-то място с ИЧР 0.915 през 2013 г. Германия и другите ни съюзници и партньори също повишиха жизнения си стандарт, докато стандартът на живот в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), приела атлантико-европейските ценности, се срути. Вж. напр. www. aliceswonderland.eu и мн. др. източници.

Часове преди важните публични дискусии в София (на 7 и 11 т.м.) :„Е-вропа между е-стонското и бълг@рското председателство“ и „Трансатлантическата връзка през българското председателство на Съвета на ЕС“, получих писма от Братислава и Прага, свързани с темата. В тях се отправя остра критика към централни медии в региона за премълчаване на информация от кризисната среща на 27.06.2016 г. в Прага на министрите на външните работи на Вишеградската група с немския и френския си хомолози Франк-Валтер Щайнмайер (сега президент) и Жан-Марк Е/й/ро (Jean-Marc Ayrault). В европейски медии бе отбелязано тогава, че кризисната среща бе предшествана от среща на 6-те външни министри на държавите-основателки на ЕС (Франция, Италия, ФРГ и държавите от Бенелюкса), часове след референдума по Брекзита на 23.06.2016 г.

Експедитивна, но твърде щателна проверка на информацията от писмата затвърди усещането ми, че не е fake-news. Досега бях срещал предимно преразкази и цитати, с надежда да са били крайни, но този път се уверих в автентичността на публикуваното и излъченото на 27.06.2016 г. от полската обществено-правна телевизионна станция ТВП ИНФО за това, какво са „сътворили” чиновници от ЕС, САЩ и Алианса. На въпросната среща на В 4 в Прага Щайнмайер прочел обща декларация /с Еро/, след което предложил съдържанието й в 9-страничен документ за възникване на „Европейска супердържава”. Пълният текст можете да прочетете на http://www.tvp.info/25939587/ [2] (polsky), немски коментари в telepolis/dt.

Според ейд-мемоара /на англ. език/ държавите-членки (ДЧ) се отказват от:

1.Собствени армии, специални служби, собствени законодателства, данъчни системи, валути.

      2. Свой контрол над държавната граница, вкл. на процедурите за допускане и релокация на мигранти.

      3. Претенции срещу създаване на обща визова система, на обща външна политика, на трансформиране на НАТО.

      В преамбюла на текста правителствата на Франция и Германия заявяват:

„Нашите държави споделят обща предразположеност и скбла на ценностите, които създават предпоставки за още по-задълбочено обвързване на нашите общества. Ще се стремим към политически съюз в Европа и призоваваме другите европейци да се присъединят към проекта”...

*Ще възникне обща армия „Европейско ядро за сигурност” на принципа „заплахата на една държава = заплаха на всички държави”.

*Разузнаването и контраразузнаването ще бъдат подчинени на един център.

*Ще нарастнат правомощията на Европейския омбудсман и ще възникне единен наказателен закон.

*Националните държави няма да имат право да решават за миграцията и няма да имат собствена политика за предоставяне на убежище. В този смисъл се предвижда възникналата формално на 26 ноември 2010 г. Европейската служба за подкрепа в областта на убежището  (European Asylum Office) да се превърне в ...Агенция, която да се ръководела от „разширено” тълкуване на Женевската конвенция за бежанците.

*Разместването на мигрантите ще бъде задължително, бегълците ще бъдат разделяни равномерно и националните държави няма да могат да възразяват.

*В името на Европейския съюз Германия и Франция започнали да преговарят със северноафриканските страни на най-високо равнище за правила за миграция и разширяване на диалога на тази тема. Ком.ОГ: Изглежда вече са включили и Испания, Холандия, Австрия, председателстващата Съвета/ЕС Естония и екс-колониална Малта за преговори незнайно с кого в Либия и Судан; с Нигер, Тунис, Египет, Етиопия, Чад.

*Ще бъде въведена единна валута евро за всички ДЧ; въпросът не звучи „дали”, а „кога”. Бел.: По казуса нашите европослушници са „в час” поне от 5 юни т.г.

*Ще бъде въведена единна данъчна система и ще бъде отстранявана конкуренцията в данъчна система между отделните държави-членки на Евросъюза...”.

                                         **

Мнозина коментатори във В4 си обясняват с настоящата „колонизационна творба” защо Обединеното кралство се изплъзна от ЕС, европейската и миграционната политики на Унгария. Допускат, че на дневен ред е реализацията на НСРЕ (Новия световен ред в Европа), който за гордите поляци и национално уверените вишеградци би означавало окончателна ликвидация на суверенитета, расова и ценностна деевропеизация, а защо не и прикрита подготовка за война? Напомня се за термина Генерално губернаторство - за Полша (от Хитлерово време) - и за козируващи, корумпирани и зависими европейски самозвани политици, „политприватизатори” и евро-фондо-черпещи от ЦИЕ, повишили многократно личните си „ИЧР”.

България няма път назад към Азия, Евразия или Азио-Европа, освен може би поне за част от циганите, но това немско-френско творение ми напомня за Мюнхенския договор от 1938 г. Или: за пълна съветизация на ЕС или: за колонизация от Брюксел (= на интересите на Вашингтон, Берлин, Париж и на останалите 8 бивши колонизаторски държави от Стара Европа).

Боже опази! Нима за нашето Председателство отново ще решават измислени политици, напр. соцшофьорски и слугински чеда с обучавани в неоколонизаторските държави деца, болестно-амбициозни евробръмчалки, и самозванци, част от които биха предпочели вместо най-сетне да организират подготвянето на национално отговорни позиции и достойно представяне на България да дращят благи приветствия до немския Бундестаг по повод законодателното утвърждаване на гейбраковете в страната?

 

7 юли 2017 г.                                               д-р Огнян Гърков,
                                                                      л.д.р. посланик

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 386453
Постинги: 238
Коментари: 89
Гласове: 283
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031