Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2016 00:00 - Глобализация, мигрантски „перспективи” във В4 и конспиративна теория
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Глобализация, мигрантски „перспективи” във В4 и конспиративна теория

 Библията поучава, че в началото бе Словото и... глобалистите напират. Проф. Ноел Игнатиев (от университета в Масачузетс) откровено проповядва, че „целта на нелегалната емиграция, една от най-крупните психологически операции в историята, е да смеси тъмнокожото малцинство с белокожи така, че съзнанието за бялата раса постепенно да изчезне.“ Професорът призна, че този процес е многократно нарушаване на правата на човека, по същество е геноцид. От години Никола Саркози, ген.Уесли Кларк, политици от Западна и Централна Европа, членове на администрацията на САЩ и кохорти от политолози ни убеждават, че на стария континент вече нямало пространство за етнически хомогенни държави от типа на Вестфалската система. Крайната цел на глобализацията била хомогенизация на света чрез смесване и възникване на светло-кафява раса в Европа. Meждинните резултати са видими в Лондон, в големите френски градове, в други европейски страни, години преди сегашното масирано ислямско нашествие. Според екстремни глобалисти, опонентите на глобализацията ще бъдат унищожени, критиците убити (вж. Томас Барнет, съветник на екс-министъра на отбраната на САЩ Ръмсфелд, http://e-republika.cz, също V.Vнtovб/czechfreepress.cz и мн.др.). Не-симпатизантите на „текущото пренаселване на Европа”, напомнящо за историята за пренаселването на Римската империя (теза на Виктор Орбан) биват заклеймявани като расисти, националисти, нехуманни ксенофоби, а ако са белокожи граждани на новите държави-членки (ДЧ) на ЕС, особено от Вишеградската група (В4) - християни или атеисти - , те са укорявани като недисциплинирани източноевропейци, несолидарни с общите решения и европейските ценности егоисти и използвачи на еврофондовете. Има предположения, че заплахите на ЕК за глоби с по 250 000 евро за 1 отхвърлен беглец по „споразумението Меркел-Турция” са прелюдия към подготовка за поетапно спиране на еврофондовете за след 2020 г.

Неинтегрираните цигани са проблем за цялата преобладаващо белокожа Европа, особено за нейната юго/източна, централна част и Испания. Мнозинството европейци се притесняват от новата преселническа вълна от третия свят, вкл. от достоверно неидентифицируемите мъже: социални мигранти, бойци, предполагаеми създатели на бъдещи религиозно-етнически гета и еврооплодители. На тематична конференция на 1 т.м. унгарският посланик Андраш Клейн сподели, че традиционно неоспоримият тезис, че в основата на европейската цивилизация е християнството, се натъква на неочаквано остри критики. Въпреки отсъствието на разделйния на цивилизациите по значимост, нито на твърдения за хомогенност на културата в Европа. Посланикът отчита, че от векове ислямското и юдейско влияние в Испания и България е разбираемо силно. Той не прикри тежките грехове на европейската цивилизация в далечното и по-близко минало (войнстващия католицизъм, колонизацията, войните между протестанти и католици, фашизмa, военния комунизъм), визира европейското участие в „износа на демокрация” в Ирак, Либия, Сирия, Египет, резултиращи в дестабилизация на съседни региони, граждански войни, възникването на Даеш и други нежелани последствия. Но отхвърли правото на 1 религия да бъде политическа идеология през ХХI век, както католицизмът през Средновековието и посегателства срещу свободата на словото. Констатира, че след 71 години мирен живот в Европа и в САЩ трудно се намират кандидати да загинат за Родината, а тезисът да жертваме ли свободата за сигурността, окачестви като много опасен и вреден. Дори при политическа коректност несъвместимостта в светогледите - например само за ролята на жената - на европееца и европришълеца, дори и да е от цивилизована Япония или Корея, е трудно преодолим.

А.Клейн отбеляза, че от 7-те парижки атентатори двама са преминали през Унгария, останалите са недоинтегрирани френски граждани от гета в Западна Европа.

Имигрантите от 60-те – 70-те години на м.в. имат принос за икономическото развитие на Западна Европа, но Брюксел се опитвал да наложи същия шаблон за приобщаване.

Етнически чиста нация, в т.ч. в Централна Европа, няма, въпреки че преди 7 десетилетия е имало дори етнически изселвания навън. За България е още по-сложно в сравнение с Чехия или Полша. Но за страните от В 4, нито за България преселението е полезно. За необходимостта от пропорционална отговорност за колониалното минало и „износите” на демокрация между ДЧ на ЕС съм се произнасял. Не може средни и малки ДЧ като България и други нови членки на Европейския съюз да носят паритетна и въобще нещо повече от символична отговорност за доста общите, неконкретни и пожелателни текстове от документи, подписани с ЕС десетки и стотици години след нанасянето на огромни щети на трети държавни образувания, територии или племена от колониална Европа ! Според словашкия евродепутат Рихард Сулик, бивш учредител на партия и председател на парламента, Женевската конвенция за бежанците не третира войната като причина за предоставяне на убежище. Г-н Сулик се проявява като най-задълбоченият словашки полемист по двете централни немски телевизии по политиката на А.Меркел за бегълците. Той не приема нейната почти еднолична „централизирана директивност”. Тя „не използвала влиянието си сред силните държави” за да урегулира мигрантската криза. „Приемане на бегълци по указания на Меркел и Юнкер никога не е било условие при влизането на Словакия в ЕС”. СР нямало да напусне ЕС заради Шенген, еврото, свободния пазар и субсидиите. Сулик препоръчва изграждането на приемните пунктове за бежанци извън Европа, да бъдат финансирани „за сметка на неоправдани разходи на ЕС за селскостопански субсидии и пр., водещи до корупция”.

Несъстоятелни са надеждите, че „неопреселенците” са реализуеми на трудовия пазар. Така напр., през 2015 г. във Финландия са нахлули 40-45 хиляди нелегални пришълци. Оказва се, че едва 10% от тях имат образование, а за други 10 %  имало подозрения, че са дошли от съмнителни региони, контролирани може би от Даеш. А какво да прави правителството с интеграцията на останалите 80% ?

Доверието на страните от В 4 към т.нар. велики сили от Запад е и по-различно в резултат на исторически практики и разочарования. Унгарци, чехи и словаци бяха 300 години под Хабсбургска доминация, 20 г. зависими от Франция и Англия, през 1938 г. Чехословашката република на практика бе предадена. Следва менторството на СССР и над Полша, която също има твърде сложна съдба. През 1956 г. СССР окупира Унгария и въпреки заканите на Радио „Свободна Европа” от Запад не последва помощ.

Милионите пришълци илюстрират, че ЕС не работи ефективно в областта на националната сигурност. Западнобалканският маршрут на бегълците бе възспрян от решителните действия на Скопие. А.Клейн изрази упование ЕС да поеме ефективен контрол над външните си граници, да разпознаваме бегълците, да не вярваме, че всички сирийски бежанци са лекари и Европа да се сдобие най-после с исторически лидери.

В Русия проблемът с мигрантите „бе решен” най-просто. С обезценяването на рублата наемният труд става неизгоден и „гастарбайтерите” от Централна Азия, Китай, Виетнам се завръщат в родината. Остават главно семейно обвързалите се в Русия.

            Привърженици на конспиративни теории съзират план-график на ЕС и ООН за ликвидиране на малките страни. За автор на идеята за създаване Обединени европейски щати с население, кръстосано между европейци, азиатци и чернокожи, контролирани от САЩ, е лансиран австро-унгаро-японецът  Р.Н. Куденхов-Калерги. Като политик и дипломат той е считан за баща на мултикултурализма. Според „конспираторите” през 1995 г. стартирал дълбоко засекретеният проект на ЕС „Еуро-мед”, за постепенна имиграция на 50-80 млн. мюсюлмани от Средиземноморието до 2050 г. (вж.https:// sitamnesty.wordpress.com/plan-kalergi/, http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/projekt-euromed). През 2002 г. Т.Барнет обявил, че Европа трябва да приема годишно по 1,5 млн. преселници от 3-я свят. Щяло да възникне население от светлокафява раса със средно IQ 90, достатъчно високо за изпълнителска трудова дейност (вж. http://e-republika.cz/). ООН също приглася с постоянни призиви за компенсиране на ниската раждаемост в Европа с внос на 159 млн. мигранти през 2025 г.

Проектът на ООН «Дневен ред 21», подписан от Чехия през 1997 г., бил план за създаване на световно правителство и приключване със суверенитета на националните държави. По-слабо грамотните са по-лесно управляеми и зависими. За целта просто едно поколение от деца трябвало да бъде индоктринирано в полуневежество чрез деградиране на образователната система и семейството. В една от скандинавските държави се твърди, че не се изучавали литература, история, физика, химия, география. Ако дете се оплаче от родителите си, които му настояват да подготвя домашни работи, правителствена служба имала право да го откъсне от семейството. Пилотни проекти в този смисъл се реализирали в Норвегия чрез държавната социална агенция Barnevern, където били извзети от родителите 200 хиляди деца, във Финландия – чрез Lastensuoelu (250 хил. деца), в Швеция (300 хил. деца). Проектите се разширявали към Обединеното кралство и Германия (в последната чрез Jugendamt). Авторката на твърденията Витова се позовава на интернетни източници като: http://www.zvedavec -juvenilni-justice-v-norsku.htm или http://leva-net.webnode.cz/juvenilni-justice/, youtube.com и др.

„Конспираторите” твърдят за прокарване на „нови сексуални стандарти”, според които децата до 4-годишна възраст, вкл. с пренебрегвани от родители влечения, трябвало да узнаят своята сексуална идентичност, особено ако се касае за предразположеност на гей, лесбийка, би- или транссексуалност и пр. Избягвала се употребата на названията мъж, жена, баща, майка. Ако е истина, изследвания на социолози от министерството на младежта на Норвегия допускали през 2050 г. страната да бъде на 90% хомосексуална (вж. порталите www.bzga.de office-for-europe-and-bzga-standards-for-sexuality-education-in-europe;  /http://www.stopautogenocide.sk/...sexualna-ychova/nemecko...http:// proti-proud.parlamentnilisty.cz/ и пр) !?

Конспираторите твърдят за публично признание на Бил Гейтс през 2010 г., че ваксините и настоящото здравеопазване имали за цел „депопулация на планетата с 10-15% на първо време, с което се понижавали и мисиите на въглерод”(!?). Допада им цитат на бившия директор на Световната здравна организация Г.Брок Чисхолм, че чрез контролиране на раждаемостта и смесените (междурасови) бракове ще бъде създадена единна световна раса, зависима от централна власт. Ще преживеят най-издръжливите.

Неотдавна известният консерватор от САЩ Патрик Дж. Бюканън заяви, че всестранните съзидатели на тази мощна държава - белите мъже - са останали едва 31% от населението на Съединените щати. Нима с пасивност и козируване и ние ще допуснем България и Европа да бъдат споходени от подобна съдба?

 

6 юни 2016 г.                                                                 д-р Огнян Гърков



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 391243
Постинги: 241
Коментари: 90
Гласове: 283
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930